Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie,łatwo dostępne produkty,wyrafinowane
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 160
Polecam.
Odsłon: 828
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 94
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9223
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 160
Polecam.
Odsłon: 828
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 94
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9223
Składniki
Umyc i osuszyć sałatę.Rzymską rozdzielic na listki i ułozyć na talerzu w kształt kwiatka.Pozostałe sałaty włożyć do miski by dodać resztę składników.
Pierś z kurczaka pokroić w paski i obsmazyć z przyprawami wg uznania(pieprz,sól,curry,papryka czerwona,czosnek w płatkach),ostudzić.
Pokroić cebulę w piórka,mozarellę w paski,pomidory suszone w paski.Dodac do sałaty.
Dodac ostudzona,pokrojoną pierś kurczaka oraz kiełki słonecznika.
Wymieszac w miarę deklikatnie by się składniki nie rozpadły np. mozarella.Zielone pesto rozrzedzić oliwą,sokiem z cytryny i wlac oliwę pozostałą po obsmażeniu kurczaka.Sałatę wymieszać i ułożyć na kwiatku z sałaty rzymskiej.Polać pesto po wierzchu i ozdobic brzegi talerza także zielonym pesto.Danie niezwykle syte,eleganckie i pyszne.Smacznego!