Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie wykonaniu zestawienie sałaty ze śmietaną i cukrem, a zarazem doskonały dodatek obiadowy. U mnie w domu to jednak od dawna jedna z bardziej popularnych tzw"surówek" uwielbiana przez dzieci.Idealna do drugiego dania z ziemniakami i kotletem.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 211
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 750
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1797
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 231
Polecam.
Odsłon: 267
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 211
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 750
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1797
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 231
Polecam.
Odsłon: 267
Składniki
Sposób przyrządzenia Liście sałaty myjemy i odsączamy z nadmiaru wody,nastepnie rwiemy na pół i wrzucamy do miski dodając odrobine soli. W osobnej miseczce mieszamy śmietanę z cukrem i sokiem z cytryny, aż do momentu kiedy cukier sie dokladnie rozpuści a my uzyskamy lekko kremową konsystencję.Nasz sos powinien mieć lekko słodki smak i cytrynową nutą. Mieszamy delikatnie sałatę z uzyskanym sosem . Odstawiamy na okolo 10 minut. Smacznego !!