Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka

Sałatka

Autor: lasuch-09

Przepisów i artykułów: 46 Ocena: 1146

Dodano: 14.01.2011

Odsłon: 47787

smaczna przekąska

Składniki

  • czerwona fasola w zalewie, 1 puszka ca 300g
  • kukurydza, 1 puszka ca 200g
  • drobny zielony groszek, 1 puszka ca 200g
  • drobne pieczarki marynowane, 1 słoik mały
  • papryka czerwona świeża, 2 szt.
  • cebula, duża lub 2 mniejsze
  • KECZUP ŁAGODNY, ca 200g
  • tabasco, kilka kropel
  • drobny makaron, np muszelki miniaturki, 1.5 szklanki
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W bulionie z kostki rosołowej ugotować makaron, zahartować i odcedzić. Przełożyć do miski, dodać odcedzoną i przepłukaną fasolę oraz odcedzoną kukurydzę, groszek i pieczarki. Paprykę pokroić w słupki, dodać do pozostałych składników i wymieszać.

  2. Cebulę pokroić w kostkę. Zeszklić na oleju. Dodać keczup i kilka kropel tabasco. Przestudzonym sosem polać sałatkę i wymieszać. Można jeszcze doprawić wg uznania i smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń