Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy goście poczują głód, oprócz przekąsek można zaproponować im tę elegancką sałatkę balową!!! :)
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 89
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 173
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 89
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 173
Składniki
Selery obrać, umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie (mają być twardawe). Migdały sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w piórka. Orzechy uprażyć w piekarniku, wystudzić, posiekać. Oliwki przekroić na pół.
Selery pokroić, po czym skropić łyżką soku z cytryny. Z jednej pomarańczy wycisnąć sok, a pozostałe obrać i pokroić w kostkę.
Seler naciowy umyć i pokroić w talarki. Oba rodzaje selera wymieszać z orzechami, migdałami, pomarańczami i oliwkami. Doprawić do smaku solą, cukrem oraz pieprzem. Następnie wlać sok pomarańczowy i cytrynowy. Wszystko dokładnie wymieszać, po czym przełożyć do salaterki. RADA: Pomarańcze można zastąpić różowymi grejpfrutami, wówczas do sałatki należy dodać nieco więcej cukru:)) Smacznego!!