Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybka,prosta,pyszna,tylko 3 składniki!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Brokuły umyć,pokroić na różyczki,różyczki wrzucić na wrzątek na 3-4 minuty. Nie należy gotować brokuł do miękkości...musza być chrupkie! Wyjąć i poczekać aż ostygnął.
Szynkę pokroić w plasterki ok 1x1cm (osobiście nie lubię sałatek drobno krojonych-lecz to zależy oczywiście od upodobań każdego Smakera)
Pestki wrzucić na rozgrzaną patelnię i upażyć na złoty kolor. Można dosolić do smaku.
Schłodzone brokuły,szynkę,pestki i majonez połączyć ze sobą i delikatnie wymieszać. Mojonezu lepiej użyć mniej niż więcej..sałatka nie powinna być zbyt "majonezowa".
Dosmaczyć solą i pieprzem i włożyć na minimum godzinkę do lodówki.