Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka brokułowa z szynką"
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 650
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 650
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Składniki
Brokuły oczyść, opłucz, podziel na różyczki. Następnie gotuj je ok. 10 minut w lekko posolonej wodzie. Odcedź, osącz. Kukurydzę przełóż na sitko, poczekaj, aż ocieknie z zalewy. Kolby kukurydzy pokrój na spore kawałki. Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami, strąki pokrój w cienkie paseczki. Plasterki szynki potnij w grubą kostkę. Rodzynki przebierz, przelej na sitku wrzącą wodą, osącz.
Wszystkie przygotowane przełóż do dużej salaterki. Ocet winny utrzyj z solą oraz pieprzem. Dodaj miód i oliwę. Ubij trzepaczką gęsty sos winegret. Polej nim sałatkę tuż przed podaniem. Posyp orzechami, przemieszaj. Podawaj z kromką wiejskiego chleba.Źródło: Naj