Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka brzoskwiniowa z miętą"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 209
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 209
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Pokrój brzoskwinie i nektarynki w łódeczki i włóż do miski. Posyp połową cukru pudru i polej połową wina. Wymieszaj i odstaw.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C i wstaw owoce na 15-20 minut, aż będą miękkie, ale nierozpadające się. Po ostygnięciu włóż je do lodówki.
Wlej pozostałą część wina do garnka i wsyp resztę cukru pudru. Całość zagotuj na małym ogniu i duś pod przykryciem ok. 10 minut. Podawaj owoce polane sosem, udekorowane listkami mięty. Możesz dodać gałkę lodów.Źródło: Olivia