Do góry

Dodatki Przepis na:

Sałatka criolla

Sałatka criolla

Autor:

Przepisów i artykułów: 779 Ocena: 14961

Dodano:

Odsłon: 3465

Kuchnia argentyńska. Dodatek do Locro criollo., a u nas do kotletów pieczarkowych. I też sprawdza się.

Składniki

  • 6 pomidorów
  • 1 czerwona paryka
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 cebule
  • 1 łyzka soku z cytryny
  • 1 łyżka posiekanej natki
  • 3 łyżki oliwy
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Paprykę upiekłem w piekarniku , aż skórka sczerniała. Potem, przełożyłem ją do foliowego woreczka, zawiązałem, odłożyłem na 20 minut. Wyjąłem z woreczka, obrałem, pokroiłem w paski. Włożyłem do salaterki.

    Cebulę pokroiłem w piórka. Natkę posiekałem. Wszystkie przygotowane składniki dodałem do salaterki z papryką.

    Przygotowałem sos : połączyłem oliwę z sokiem z cytryny, posoliłem, dokładnie wymieszałem. Sosem polałem sałatkę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 12 lipca Wiem, ze jest pyszna, gdyz na Majorce nazywa sie trampo i jest stosowana do wielu dan, albo solo.
Zdjecie tez bardzo "smaczne" :)
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń