Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka farmerska"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 60
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 33
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 104
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 60
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 33
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 104
Składniki
Główkę kalafiora oczyść, podziel na różyczki, dokładnie umyj. Marchewkę obierz, potnij w plasterki. Groszek przebierz, opłucz. Warzywa osobno ugotuj do miękkości w lekko posolonej wodzie. Odcedź, osącz, odstaw do wystudzenia.
Cebulę obierz, potnij w cienkie plasterki. Przelej je na sitku wrzątkiem, aby złagodzić ostry smak cebuli. Łodygi selera naciowego oczyść, umyj, pokrój w grubsze plasterki. Pomidorki opłucz, wytrzyj, podziel na cząstki. Wszystkie przygotowane warzywa oraz osączoną kukurydzę przełóż do dużej salaterki.
Ocet wymieszaj z solą i pieprzem. Dolej oliwę, ubij na jednolity sos. Wymieszaj go z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. w salaterce polej przygotowanym sosem, przemieszaj. Gotową sałatkę nałóż do 6 miseczek.
35 min •Porcja: 215 kcal •Cena porcji: 1,80Źródło: Naj