Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka grillowa

Przepis dnia 2017-05-07
Sałatka grillowa

Autor: codziennik_kulinarny

Przepisów i artykułów: 107 Ocena: 542

Dodano: 30.04.2017

Odsłon: 2097

Szybka, świeża sałatka.

Składniki

  • 1 puszka czarnej fasoli
  • 1 puszka ciecierzycy
  • pół papryki czerwonej
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • kilka gałązek świeżego koperku
  • kilka listków świeżej bazylii
  • świeża posiekana natka pietruszki
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku przepuszczony przez praskę
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • sól, pieprz
  • okruszki sera feta (opcjonalne)
  • 1 ogórek wężowy
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Przygotowujemy dressing: oliwę, ocet, sok z cytryny, czosnek, sól i pieprz mieszamy.

  2. W miseczce mieszamy wszystkie pozostałe składniki.

  3. Sałatkęskrapiamy dressingiem. Schładzamy w lodówce minimum 2 godziny, a najlepiej do 12 godzin, by smaki się przegryzły.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń