Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka grzybowa"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 62
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3311
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 62
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3311
Składniki
Kurki umyj, większe przekrój na pół, szalotki pokrój w ćwiartki. Na patelni rozgrzej masło. Grzyby i cebulę włóż dopiero, gdy masło będzie rozgrzane (nie puszczą wtedy dużo soku), smaż około 10 minut na małym ogniu.
Na kolejne 2 minuty smażenia powiększ gaz i cały czas mieszaj, by grzyby mocno się przysmażyły.
Usmażone z szalotkami kurki włóż do dużej miski. Wrzuć osączone grzybki marynowane i szalotki. Wymieszaj, dołóż kiełki soi, posyp solą i pieprzem. Do sałatki możesz też dodać swoje ulubione warzywa parzone na parze.
CZAS: 30 minutŹródło: Dobry Tydzień