Sałatki Przepis na:
Sałatka gyros

Składniki
- kapusta pekińska, 1/2 główki
- piersi z kurczaka, 2 duże
- cebula, 3 duże
- kukurydza, 1 puszka
- ketchup pikantny (Pudliszki), 1 słoiczek
- majonez (dekoracyjny Winiary), 1 mały słoik
- ogórek konserwowy, 5 sztuk
- Papryka czerwona, 1 sztuka
- przyprawa gyros (ja polecam Prymat), 1 opakowanie
- czosnek, 4 ząbki
- sól
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Pokrojone na kawałki piersi z kurczaka wymieszać z przyprawą gyros, odstawić na pół godziny. Usmażyć. Cebulę pokrojoną w kostkę delikatnie zeszklić, by pozostała krucha. Ogórek i paprykę pokroić. Poszatkowana kapustę wymieszać ze zgniecionymi ząbkami czosnku i posolić
-
Wymieszać wszystkie składniki lub dekoracyjnie układać warstwami: na dole większą część kapusty, potem kurczak, cebula, kukurydza, ketchup, ogórek, papryka, majonez i na górę resztę kapusty. Posypać ziołami
Komentarze do przepisu (20)

bujak27 12 lipca 2013Zgłoś do usunięcia
Bardzo smaczna sałatka i bardzo ładnie podana11 Kto głosował? | Odpowiedz

milla_poz 11 marca 2012Zgłoś do usunięcia
Tyle się naczytałam o tej sałatce gyros, że w końcu postanowiłam ją zrobić. Wybrałam Twój przepis i sałatka wyszła super - najbardziej smakowała narzeczonemu, powiedział, że najlepsza ze wszystkich, które do tej pory robiłam ;) Pozdrawiam! :)11 Kto głosował? | Odpowiedz

doris20 22 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Jedna z moich ulubionych sałatek :)naprawdę super i polecam ;)
9 Kto głosował? | Odpowiedz

madera 21 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
Ta sałatka jest super robię taką samą mój starszy syn nie może się nią najeść ciągle mu mało:-)) Na całe szczęście ten gyros nie ma nic wspólnego z tymi z knajpek. Pozdrawiam8 Kto głosował? | Odpowiedz

margo21 11 października 2010Zgłoś do usunięcia
właśnie szukałam tego przepisu.pozdrawiam.6 Kto głosował? | Odpowiedz

oliwia_winna 10 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
ok, propozycja przyjęta, ale zaznaczam iż zdania nt. gyrosów i kebabów nie zmienię. więc jak jeśli gdzieś, kiedyś przeczytasz mój niepochlebny komentarz przy, którymś z tego typu dań to proszę nie reagować. pozdrawiam.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 09 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
oliwia_winna "co mój komentarz ma wspólnego z : "twórczy, konstruktywny, elokwentny i elegancki" ???" WŁAŚNIE NIC NIE MA WSPÓLNEGO ;( A moim zdaniem komentarze na takim portalu powinny być konstruktywne i wnoszące coś do danego przepisu, a przynajmniej eleganckie w formie i słownictwie. Naprawdę nie warto sobie dogryzać czy uprawiać złośliwości ;). I tą wypowiedzią proponuję zakończyć temat mojego przepisu, bo będziemy w nieskończoność obrzucać siebie komentarzami, a i tak każda z nas pozostanie przy swoich racjach.9 Kto głosował? | Odpowiedz

oliwia_winna 08 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
co mój komentarz ma wspólnego z : "twórczy, konstruktywny, elokwentny i elegancki" ??? wyraźnie napisałam, że to wielkie "g". wszystkie dania tego typu to dla mnie nie jedzenie i w tym przypadku właśnie takie "dania" tak określam. jestem uczulona na kebaby, gyrosy itp., wystarczą mi budy na ulicy, które sprzedają to świństwo i które czuć na kilometr.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 02 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
Dziękuję "oliwia_winna" za twórczy, konstruktywny, elokwentny i elegancki komentarz.8 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 02 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
Dziękuję "oliwia_winna" za bardzo twórczy, konstruktywny i elegancki komentarz.7 Kto głosował? | Odpowiedz