Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Piers umyć pod bierzacą wodą,pokroić w kostkę i włożyć pokrojone kawałki do miseczki. W kubku rozrobić przyprawe gyros (oliwa+2 łyzki przyprawy) polać mięso i odstawić na 60-120 min do lodówki.W tym czasie kroimy kapuste w paski, cebulę w drobna kostke,ogórki w drobną kostke
kawałki piersi wymoczone w oliwie z gyrosem smażymy na rozgrzanej p atelni az beda wysmażone ,wystudzić
bierzemy miskę i kolejno układamy : -usmażone piersi - majonez rozsmarować -ketchup rozsmarować - ogórek -cebula -majonez rozsmarować -kukurydza - ketchup rozsmarować -posolić popieprzyć wg wlasnych upodobań - kapusta pekińska (można posypać gyrosem lub vegetą
Odstawiamy sałatkę na ok. 60 min do chłodnego miejsca,nabieralepszego smaku SMACZNEGO