Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka jajeczna

Sałatka jajeczna

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 120

Dodano:

Odsłon: 10492

lekka

Składniki

  • Składniki na 10 porcji
  • jaj, 8
  • pęczek szczypiorku
  • ząbki czosnku, 2
  • majonezu, 200 g
  • jogurtu naturalnego, 300 g
  • krewetek (gotowych do spożycia), 200 g
  • minisałaty rzymskie, 2
  • sól, pieprz, cukier
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo, jedno odłożyć do dekoracji, resztę drobno pokroić. Majonez zmieszać z jogurtem, doprawić solą, cukrem i pieprzem, dodać, posiekany czosnek, szczypiorek, jajka i krewetki. Do małych naczynek nakładać po listku minisałaty i sałatkę dekorować kawałkiem jajka i szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń