Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj postawiłam na symbol życia, czyli jajka. Żeby nie wiało nudą, dodałam do nich dwa rodzaje oliwek oraz suszone pomidory, trochę tartego żółtego sera. Pasta czy sałatka do chleba, która powstała, jest wyrazista w smaku i przez to, że jajka były wyciśnięte przez sitko do krojenia - ciekawa w fakturze.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 390
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 390
Składniki
Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie, dzięki czemu łatwiej będzie je obierać. Pozbawić skorupek, pokroić w kostkę lub przecisnąć przez sitko do siekania warzyw gotowanych, wrzucić do miski. Pomidory i oliwki osączyć z zalewy, pokroić i dorzucić do miski.
Na drobnych oczkach zetrzeć ser, dodać do jajek. Wrzucić szczypiorek, doprawić do smaku pieprzem, nitkami chilli i majonezem.
Delikatnie wymieszać. Serwować z ulubionym pieczywem, przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pudełku.