Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka jajeczna z orzechami"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 73
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 73
Składniki
Przepis przysłała Sandra Siebert z Lubania
Jajka ugotuj na twardo. Przestudź, obierz, pokrój na ćwiartki.
Rzodkiewki dokładnie oczyść, umyj. Jeśli są duże, pokrój na ósemki, mniejsze na ćwiartki. Dymki oczyść, posiekaj. Szczypiorek umyj, osusz, posiekaj. Orzechy włoskie grubo posiekaj.
Kilka kawałków rzodkiewek, trochę dymki i orzechów zostaw do dekoracji. Pozostałe wymieszaj z jogurtem, przypraw do smaku solą i pieprzem. Ułóż jajka, udekoruj rzodkiewkami, dymką i orzechami.
<strong>Czas przygotowania 15 min, ilość porcji 3, cena za porcję 2,30 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie