Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka jajeczno-warzywna z krewetkami"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 123
Polecam.
Odsłon: 199
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 37
...ale pyszny.
Odsłon: 94
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 123
Polecam.
Odsłon: 199
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 37
...ale pyszny.
Odsłon: 94
Składniki
Zamrożone krewetki na trzy minuty wrzucamy do wrzątku, odcedzamy.
Z papryk wydrążamy gniazda nasienne, papryki myjemy, osuszamy, kroimy w kosteczkę. Kukurydzę odcedzamy z zalewy na sicie.
Cukinię myjemy, suszymy i kroimy w cienkie półplasterki. Solimy z obydwu stron i czekamy, by puściła sok. Osuszamy papierowym ręcznikiem. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy na ósemki.
Sos: Czosnek obieramy i miażdżymy lub przepuszczamy przez praskę, po czym wrzucamy do małego słoiczka. Wlewamy oliwę i ocet winny, dodajemy sól, pieprz i miód. Słoiczek szczelnie zakręcamy i przez kilka chwil energicznie nim wstrząsamy, by dobrze połączyć wszystkie .
Przygotowane warzywa wkładamy do miski, lekko mieszamy, dekorujemy jajkami i krewetkami, polewamy gotowym sosem.
Czas przygotowania 30 minut. Cena jednej porcji 3,40 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 140 kcal. Białko 25 g/Tłuszcz 6 g/Węglowodany 24 gŹródło: Rewia