Do góry

Sałatki Przepis na:

Salatka kardynalska

Salatka kardynalska

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 21

Dodano:

Odsłon: 27380

smaczna

Składniki

  • sledzie marynowane, 3
  • ugotowanch buraczkow cwiklowych, 4-5
  • kwasnych jablek, 3-4
  • jaja ugotowane na twardo, 4
  • ugotowane marcheski, 2
  • 1/2 szklanki majonezu, peczek natki pietruszki
  • 2 lyzki grzybow marynowanych, lyzka musztardy
  • sok z 1/2 cytrynay, cukier, sol, pieprz
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Buraki i jablka obrac, pokroic w kostke. Wyjac osci ze sledzi, a filety oraz 3 jaja, cebule, marchew i ogorki pokroic w kostke. Dodac posiekane grzyby i natke pietruszki. Wszystkie skadniki wymieszac z majonezem, musztarda, sola, cukrem, pieprzem i sokiem z cytryny. Wylozyc salatke na polmisek lub do salaterki, udekorowac czastkami jaja.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 04 stycznia 2011 Zdjęcie wygląda na zrobione z gazety, tak samo jak to do Twojego poprzedniego przepisu. Milej byłoby obejrzeć zdjęcia własnoręcznie przez Ciebie zrobionych potraw.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Boschka 04 stycznia 2011 "dodać posikane grzyby;D
podoba mi się;)))

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń