Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka kartoflana"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 766
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1810
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 237
Polecam.
Odsłon: 284
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 766
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1810
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 237
Polecam.
Odsłon: 284
Składniki
czas ok. 50 min; porcja – 250 kcal, cena 1,50 zł
Ziemniaki wyszoruj, włóż do garnka z osoloną wodą. Ugotuj w mundurkach do miękkości. Odlej, ostudź, obierz i pokrój na nieduże kawałki.
Dynię obierz, pozbaw nasionek. Pokrój w dużą kostkę. Ułóż na pokrytej pergaminem blasze. Skrop oliwą, oprósz solą oraz pieprzem. Wstaw do piekarnika. Piecz około 20 minut w 180 st.
Fasolkę szparagową umyj, pozbaw końcówek oraz ewentualnych włókien. Przekrój strączki na połówki. Wrzuć na osolony wrzątek. Gotuj do miękkości. Odcedź na sicie, przelej zimną wodą. Pozostaw do ostudzenia oraz ocieknięcia.
Czerwoną cebulę obierz, pokrój w cienkie piórka. Do miski wlej olej dyniowy. Dopraw go do smaku solą, pieprzem, octem jabłkowym oraz łyżeczką cukru. Wrzuć cebulę, fasolkę, dynię i ziemniaki. Wymieszaj starannie. Na koniec dodaj opłukane liście sałat. Delikatnie połącz z sałatką.Źródło: Świat kobiety