Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka kebapowa warstwowa

Sałatka kebapowa warstwowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 857

Dodano:

Odsłon: 455

Sałatkę kebapową przygotowuję jako sałatkę warzywną z dodatkiem mięsa z udek kurczaka. Najczęściej robię ją jak zostanie mi się porcja mięsa z kebapu domowego (jak go zrobić – zapraszam do mojego przepisu „ Kebap domowy drobiowy z pitą”).

Składniki

  • Kebap domowy z mięsa z udka kurczaka (porcja)
  • Włoszczyzna: marchew (2 szt.), seler korzeń (1/2), ziemniak (1szt.)
  • Kapusta czerwona szatkowana (2-3 garście)
  • Por krojony (2-3 garście)
  • Dodatki: majonez, ketchup, przyprawa kebap-gyros.
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Włoszczyznę gotuję. Obieram i kroję w kostkę.

  2. 2. Porcję z kebapu wkładam do miski, obsypuje przyprawą kebap-gyros, smaruję warstwą majonezu.
    3. Na mięso rozsypuję włoszczyznę. Smaruję ketchupem.
    4. Wysypuje kapustę. Na wierzch kładę majonez.
    5. Wysypuję por.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń