Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka makaronowa

Sałatka makaronowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 123

Dodano:

Odsłon: 2255

Kolorowa, sycąca, pasująca na każde przyjęcie, dobrze smakuje zarówno na zimno jak i na gorąco.

Składniki

  • kolorowy makaron świderki - 1 opakowanie
  • puszka czerwonej fasoli
  • 2 opakowania mrożonych warzyw (mieszanka orientalna)
  • opakowanie parówek sojowych (można zwykłych)
  • pieprz ziołowy
  • sól do amaku
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy, odcedzamy, przelewamy zimną wodą i osączamy. Tym czasem parówki drobno kroimy i podsmażamy na oleju. Dodajemy do nich mieszankę orientalną (przyprawy z opakowania nie dajemy, bo będzie zbyt ostra, no, chyba, że ktoś taką woli). Mieszamy od czasu do czasu, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Na koniec dodajemy do warzyw odsączoną fasolę z puszki. Chwilę smażymy, by się przeszło smakiem.
    Do makaronu wrzucamy warzywa z patelni, dobrze mieszamy i zostawiamy na 5-10 minut.

    Smacznego!

    P.S. można dodać również świeżą krojoną paprykę, kukurydzę z puszki czy duszone pieczarki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń