Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka meksykańska

Sałatka meksykańska

Autor:

Przepisów i artykułów: 136 Ocena: 1418

Dodano:

Odsłon: 1815

Pyszna, kolorowa sałatka na każdą imprezę.

Składniki

  • puszka kukurydzy
  • 1 czerwona papryka
  • szczypiorek
  • ser feta
  • dodatkowo można dodać:
  • awokado, pomidorki, zielona papryka
  • Sos:
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżka soku z limonki
  • chili, sól, pieprz do smaku
  • dodatkowo: nachos( chipsy kukurydziane)
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kukurydzę odcedzić, przełożyć do miski. Paprykę umyć, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek drobno posiekać. Serek feta pokruszyć. Jeśli dodajecie awokado, pomidorki lub zieloną paprykę, wszystko drobno pokroić.

  2. Sos:
    Czosnek obrać i drobno posiekać. Śmietanę wymieszać z majonezem, dodać sok z limonki. Wszystko wymieszać i doprawić do smaku. Polać po warzywach i wymieszać.

  3. Chipsy ułożyć na talerzu ostrym kątem na zewnątrz. Sałatkę ostrożnie wyłożyć na środek talerza.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń