Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy po obiedzie zostaje pieczony kurczak podaję go na kolację najczęściej w formie sałatki. Taka sałatka jest okazją na przegląd zawartości lodówki i wówczas powstaje pyszna sałatka "misz masz":)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
Mięso z kurczaka /u mnie pierś z kurczaka z rożna/ kroimy na kawałki usuwając kości. Liście sałaty rwiemy na kawałki. Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Jabłko obieramy i razem z papryką kroimy w kostkę.Kukurydzę i groszek odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki. Olej, zioła prowansalskie, sól, pieprz i sok z cytryny mieszamy, dodajemy do sałatki, mieszamy i odstawiamy na 20 min.