Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka na ciepło z pieczoną polentą i rumianą brukselką"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Wyłóż formę o wymiarach 20 x 30 cm papierem do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 200 st. C.
W garnku wymieszaj warzywny bulion z mlekiem, wsyp polentę i gotuj ok. 4 minut, mieszając. Dodaj parmezan, zamieszaj, podgotuj. Odstaw na godzinę.
Pokrój polentę na kawałki, spryskaj oliwą i posyp serem do pizzy. Brukselki przekrój na połówki i polej oliwą. Piecz razem z polentą 10-15 minut, aż się zezłocą.
W międzyczasie wymieszaj oliwę z octem i syropem klonowym. Przełóż na półmisek zrumienioną polentę z brukselką, kawałki fenkułu. Polej przygotowanym sosem, posyp listkami rukwi.Źródło: Olivia