Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skladniki sa wlasciwie typowe dla zimowej salatki - burak, pomarancza, fenkul... ale smakuje ona równiez latem, na wiosne i jesienia. Oprócz sosu winegret dodaje do niej równiez mandarynkowa galaretke wlasnej produkcji, ale dzem pomaranczowy tez doskonale spelni swoja role w tej pysznej salatce.
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 218
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 223
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5170
...ale pyszny.
Odsłon: 777
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 116
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 218
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 223
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5170
...ale pyszny.
Odsłon: 777
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 116
Składniki
Buraka obieramy i kroimy w male kostki, pomarancze obieramy i filetujemy, przy czym zbieramy sok. Fenkul kroimy na pól a nastepnie w cienkie plastry, natomist zielony koper siekamy. Z musztardy, soku z pomaranczy, oliwy, octu i pieprzu robimy winegret.
Wszystkie skladniki ukladamy na talerzu, mieszamy, na wierzch kladziemy zielenine fenkulu i pokrojone w kostke kawalki galaretki, polewamy pomaranczowym winegret, doprawiamy sola i pieprzem.