Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka obiadowa.

Sałatka obiadowa.

Autor: ammarena

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 10

Dodano: 16.05.2012

Odsłon: 3722

Szybkie, proste, i tanie. Idealne do filetów z kurczaka lub do kotletów schabowych.

Przygotowanie

  1. UMYĆ POMIDORY, SZCZYPIOREK I OGÓRKA. DO MISKI PRZEŁOŻYĆ ODCEDZONĄ KUKURYDZĘ, POKROJONY DROBNO SZCZYPIOREK, POSIEKANĄ KAPUSTĘ. POMIDORY POKROIĆ W KOSTKĘ, OGÓRKA ZIELONEGO POKROIĆ CIENKO W TALARKI. WARZYWA DOKŁADNIE WYMIESZAĆ EWENTUALNIE MOŻNA DODAĆ TROCHĘ CZERWONEJ, ŚWIEŻUTKIEJ PAPRYKI.;)

  2. DO MISKI NAŁOŻYĆ JOGURT NATURALNY I MAJONEZ. WYCISNĄĆ DWA ZĄBKI CZOSNKU, POSIEKAĆ TROCHĘ SZCZYPIORKU. ABY SMAKOWAŁO DOBRZE, NALEŻY DOPRAWIĆ DUŻĄ ILOŚCIĄ PIEPRZU, SZCZYPTĄ SOLI ZWYKŁEJ, JAK I CZOSNKOWEJ. DODATKOWO DODAĆ SZCZYPTĘ CHILI, BAZYLII I OREGANO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń