Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka obiadowa z czerwonej kapusty, z jabłkiem i cebulką. Od lat zawsze tak samo dobrze smakuje.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 667
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1846
Polecam.
Odsłon: 5713
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 667
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1846
Polecam.
Odsłon: 5713
Składniki
Kapustę należy cienko poszatkować, następnie wrzucić do saganka z osoloną, gotującą się wodą. Gotować około 3 minuty, przelać na sitko, dokładnie odsączyć. Przełożyć do salaterki, skropić połową soku z cytryny i ostudzić. Jabłko obrać, pozbawić gniazd nasiennych, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wymieszać z pozostałym sokiem, potem połączyć z kapustą. Czerwoną cebulę drobno posiekać. Dodać do kapusty i jabłkiem. Wymieszać, wlać oliwę, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Schłodzić w lodówce.