Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu sałatka ogórkowa pasteryzowana. Największa trudność to pokrojenie warzyw, zalanie zalewą i pasteryzacja. Taka sałatka zimą to prawdziwy skarb:)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
W garnku przygotowujemy zalewę: wodę gotujemy z cukrem, octem i solą i odstawiamy by lekko wystygła. Marchew obieramy i kroimy w plastry. Cebule obieramy i kroimy w pół plasterki. Ogórki dokładnie myjemy i kroimy w plastry. Na dnie każdego słoika /300-400 ml/ układamy koszyczek kopru, po 2 ziarnka ziela angielskiego i po 0,5 łyżeczki gorczycy. Następnie w słoikach układamy plastry ogórków przekładając plastrami marchwi i cebulą. Słoiki napełniamy zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy 15 min.