Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka ogórkowa z dodatkiem cebuli i czosnku w zalewie octowej. Delikatna struktura warzyw i słodko-pikantny smak.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 158
Polecam.
Odsłon: 264
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 83
...ale pyszny.
Odsłon: 357
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 158
Polecam.
Odsłon: 264
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 83
...ale pyszny.
Odsłon: 357
Składniki
Z octu, wody, cukru, soli, pieprzu, ziela angielskiego i oleju zagotowujemy zalewę i odstawiamy by lekko przestygła. Ogórki obieramy i kroimy na nieco grubsze plastry. Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę. Czosnek również obieramy i kroimy. w plasterki. Wszystkie warzywa przekładamy do miski i mieszamy. Dodajemy przygotowaną zalewę i odstawiamy na 6 godzin. W tym czasie sałatkę kilka razy mieszamy. Następnie sałatkę wraz z zalewą przekładamy do słoików lekko uciskając. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy ok. 10 min.