Do góry

Desery Przepis na:

Sałatka owocowa z sosem rumowym

Sałatka owocowa z sosem rumowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 797 Ocena: 15590

Dodano:

Odsłon: 1500

Kuchnia z Karaibów

Składniki

  • Sos: 1,5 szklanki wody
  • 1 szklanka brązowego cukru
  • 1/2 szklanki ciemnego rumu
  • 6-8 gwiazdek anyżu
  • sok z limonki do smaku
  • Owoce :ulubione owoce egzotyczne oczyszczone i pokrojone w kawałki
  • u mnie ananas , banan,kiwi,pomarańcza,mango,liczi
  • im więcej rodzajów tym lepiej, np. papaja, gujawa,karambola
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Sos rumowy : w małym rondelku wymieszałem wodę z cukrem i rumem ( pozostawiłem łyżkę rumu ), dodałem gwiazdki anyżu. Podgrzewałem na małym ogniu bez pokrywki około 15 minut. Sos zdjąłem z ognia, dodałem resztę rumu i sok z limonki, przecedziłem przez gęste sitko. Przygotowane owoce włożyłem do miski, polałem sosem rumowym, przykryłem i wstawiłem na godzinę do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń