Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka pieczarkowa

Sałatka pieczarkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 713 Ocena: 44911

Dodano:

Odsłon: 15261

Prosta w wykonaniu. Bardzo dobry dodatek do wszelkiego rodzaju wędlin.

Składniki

  • pieczarki marynowane 2 słoiki (duże)
  • ogórki kiszone lub konserwowe 4- 5 szt
  • jajka ugotowane na twardo 3 szt
  • groszek konserwowy 1 puszka
  • cebula 1 szt
  • majonez 4 łyżki
  • pieprz
> 6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pieczarki odsączyć z zalewy pokroić na połówki lub ćwiartki, w zależności od wielkości pieczarek. Ogórki, jajka i cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Składniki połączyć ze sobą, dodać groszek, majonez. Wszystko razem wymieszać. Sałatkę doprawić do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń