Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka pieczarkowa

Sałatka pieczarkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 82 Ocena: 934

Dodano:

Odsłon: 1326

Sałatka świetnie komponuje się z wędliną i świeżym pieczywem.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pieczarki umyć, obrać, ugotować w lekko osolonej wodzie i - po przestudzeniu - pokroić w drobną kostkę.

  2. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę.

  3. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

  4. Pora pokroić w piórka, sparzyć wrzątkiem i przestudzić.

  5. Groszek osączyć na sitku

  6. Wymieszać wszystkie składniki z majonezem, doprawić solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń