Do góry

Sałatki Przepis na:

SAŁATKA PIECZARKOWA

SAŁATKA PIECZARKOWA

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 2068

Dodano:

Odsłon: 6051

Bardzo dobra sałatka(nie jest mdła)

Składniki

  • Pieczarki marynowane słoiczek ok. 600ml.
  • Jajka gotowane 6-7 sztuk
  • Por 2 sztuki
  • Groszek konserwowy 1 puszka
  • Kukurydza konserwowa (słodka) 1 puszka
  • Majonez 3/4 szklanki
  • Śmietana kilka łyżek
  • sól,pieprz
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki odcedzamy z zalewy i kroimy w cienkie plasterki .

  2. Pory myjemy a następnie przecinamy wzdłuż na połowę.Białą część kroimy w cieniutkie pół krążki 2mm. (zieloną częśc odrzucamy)Tak pokrojone pory wrzucamy do gotującej się i osolonej wody-sparzamy je przez kilka minut i odcedzamy. Ostudzone dodajemy do pieczarek.

  3. Jajka kroimy w kostkę.

  4. Następnie groszek i kukurydzę odcedzamy i dodajemy do pozostałych składników.

  5. Majonez mieszamy z kilkoma łyżkami śmietany , pieprzem i solą.

  6. Tak przygotowane składniki mieszamy i wstawiamy na ok. pół godziny do lodówki.

  7. ŻYCZĘ SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mar10iola 03 kwietnia 2010 pyszna sałatka ! szybka i niedroga ! bardzo ciekawy przepis !!!! polecam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń