Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka pieczarkowa z jajkami, ogórkiem i karmelizowanym porem. Przepis nie jest mój, ale dobry :)
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 205
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 37
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3295
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 205
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 37
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3295
Składniki
Pieczarki zalewamy wodą i gotujemy pod przykryciem przez 5 minut. Jeśli pieczarki są duże - czas należy wydłużyć. Generalnie powinny pozostać po ugotowaniu dość twarde. Po ugotowaniu odcedzamy i pozostawiamy do ostudzenia. W tym czasie pora kroimy w drobne piórka. Smażymy go na patelni na maśle. Kiedy por się zeszkli, dodajemy cukier i podsmażamy dalej do zbrązowienia. Szczypiorek siekamy drobno. Ugotowane jajka, ogórki kiszone oraz pieczarki kroimy w kostkę i wkładamy do miski. Do miski dodajemy majonez, musztardę i jogurt. Doprawiamy solą i pieprzem i wszystko mieszamy. Na koniec dodajemy szczypiorek i pora i jeszcze raz wszystko mieszamy. Sałatka powinna być mocno doprawiona, a najlepiej smakuje po przegryzieniu się przez kilka godzin.