Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka pieczarkowa z selerem naciowym

Sałatka pieczarkowa z selerem naciowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 455 Ocena: 2901

Dodano:

Odsłon: 5789

Smaczna sałatka pieczarkowa z selerem naciowym o charakterystycznym smaku. Dodatek szynki sprawia, że sałatka staje się bardziej "konkretna".

Składniki

  • pieczarki 15 szt
  • seler naciowy 1 łodyga
  • papryka czerwona 1 szt
  • jajka 3 szt
  • szynka 15 dag
  • majonez do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz czosnkowy do smaku
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki oczyszczamy, wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy 10 min. Następnie dokładnie odsączamy, studzimy i kroimy w plasterki. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w małą kostkę. Z selera naciowego usuwamy włókna i kroimy w pół plasterki. Szynkę /gotowaną lub wędzoną/ i paprykę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem czosnkowym, mieszamy. Odstawiamy na kwadrans.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

catha 17 stycznia 2018 Do selera naciowego podchodzę jak do jeża, ale sałatka wygląda super, wiec może warto się przełamać :) Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 17 stycznia 2018 Teraz w południe, to bym taki talerzyk łyknął, jak nic xD
Super sałatka, pycha :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń