Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka pomidorowa

Sałatka pomidorowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2073 Ocena: 46346

Dodano:

Odsłon: 1388

Idealna na przekąskę lub jako dodatek do mięs.

Składniki

  • 250 g pomidorków koktajlowych (kolorowych)
  • 1 ogórek sałatkowy
  • pęczek szczypiorku
  • Sos:
  • 3 łyżki octu ryżowego
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 3 łyżki sosu słodko-kwaśnego
  • sól ,pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pomidorki płuczemy ,osuszamy i kroimy w ćwiartki ,ogórek w małą kostkę. Szczypiorek siekamy.
    W misce mieszamy ocet ryżowy ,oliwę z oliwek ,sos słodko-kwaśny. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Sos mieszamy z pomidorami. Odstawiamy do lodówki na 30 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń