Do góry

Sałatki Przepis na:

salatka "Groszek"

salatka Groszek

Autor:

Przepisów i artykułów: 168 Ocena: 4499

Dodano:

Odsłon: 15411

Przepyszna, prosta i szybka w wykonaniu. Ja podalam jako dodatek do pieczonego drobiu- zestaw idealny :) Najlepiej smakuje dobrze schlodzona.

Składniki

  • 200 g groszku
  • 200 g wedliny drobiowej
  • 300 g pieczarek
  • 3 jajka
  • 300 g majonezu
  • sol, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajka ugotowac na twardo, wystudzic. Groszek ugotowac, odcedzic i wystudzic. Pieczarki pokroic w drobna kostke i gotowac ok 30 minut w osolonej wodzie, odcedzic.
    Jajka i wedline zetrzec na tarce o duzych oczkach. Dodac zimny groszek i pieczarki, wymieszac. W osobnej miseczce wymieszac majonez z sola i pieprzem, dodac do salatki, wymieszac, odstawic do lodowki na kilka godzin, aby smaki sie "przegryzly".

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń