Do góry

Dania główne Przepis na:

Salatka "GYROS"

Salatka GYROS

Autor: ratatui

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 2

Dodano: 17.01.2010

Odsłon: 1946

Swieze i syte danie doskonale z frytkami:))

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kurczaka pokroic w paski o grubosci ok 5 cm. Przyprawic do maku Gyrosem sola i pieprzem (ja dodaje tez 2 zabki czosnku) 1 lyzka oleju, wymieszac o odstawic do lodowki na ok 30 min.

  2. Pokrojone i zamarynowane kawalki kurczaka podmazyc na zloto na patelni. W miedzyczasie pokroic w kostke papryke, pomidory i posiekac kapuste pekinska tak aby powstaly cienkie paski.

  3. przygotowac duza miske .Na sam dol wylozyc kurczaka potem kapuste pekinska nastepnie pomidory, kukurydze i papryke. polac oliwa z oliwek

  4. podawac z frytkami lub jako danie glowne.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

EwwRaa 17 stycznia 2010 Mam wrażenie,że ta sałatka jest pyszna. Spróbuję ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń