Sałatki Przepis na:
sałatka "żydowska"

Składniki
- 1słoik ogórków korniszonów, 1l
- 1słoik marynowanych pieczarek, 1l
- jajka, 6-8szt
- cebula, 3-nieduże
- przecier pomidorowy lub keczup, 2-3łyżeczki
- sól i pieprz, w/g uznania
- śmietana, 300ml(18%)
- majonez, do smaku
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
ogórki przekroić na pół i szatkować drobno na tzw.półkola, w podobny sposób pieczarki, jajka.Cebulę można pokroić w podobny sposób lub jeśli ktoś wolli na drobniejsze kawałki.Cebulę po zszatkowaniu przełożyć do osobnego naczynia posolić i przed wymieszaniem z pozostałymi składnikami odsączyć.Wszystko razem wymieszać. W osobnym talerzyku wymieszać razem śmietanę, majonez, przecier(keczup),sóli pieprz (powinna to być konsystencja budyniu), następnie wymieszać razem z pozostałymi składnikami i odstawić do lodówki na ok. pół godziny. Życzę smacznego
Komentarze do przepisu (0)