Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałatka rybna

Sałatka rybna

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 8

Dodano:

Odsłon: 2107

Bardzo smaczna, doskonała na przyjęcia

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kostki z mintaja pokroić na ćwiartki. Przygotować panierkę z mąki, otrąb z dodatkiem przypraw: soli, pieprzu ziołowego, czerwonej słodkiej papryki, majeranku. Rybę opanierować i usmażyc na złoto na oleju. Ostudzić.

  2. Sałatę lodową pokroić w drobne wiórki, dodać do niej pokrojone w kosteczkę paprykę i rzodkiewkę. Paluszki krabowe pokroić na plasterki, a łososia porwać palcami na płatki. Wszystko wymieszać ze sobą, a na wierzch wyłożyć usmażonego zimnego mintaja.

  3. Przygotować sos. Cebulę pokroić w drobna kosteczkę i zalać na ok. 10 min. sokiem wyciśniętym z połowy cytryny. Majonez wymieszać z ketchupem, dodać cebulę z sokiem cytrynowym. Sosem najlepiej jest garnirować sałatkę dopiero na talerzach, a nie w salaterce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń