Do góry

Sałatki Przepis na:

sałatka ryżowa

sałatka ryżowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 228

Dodano:

Odsłon: 17209

prosta sałatka ryżowa

Składniki

  • ryż, 2 woreczki
  • fasolka szparagowa mrożona, ok. 150 g
  • pieczarki, ok 6 sztuk
  • marchewka, 1
  • kukurydza, 0,5 puszki
  • przyprawy: papryka słodka, bazylia, sól, pieprz, do smaku
  • sos: majonez i jogurt naturalny, w stosunku 1:1
  • odrobina oleju
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotować ryż, potem odcedzić i poczekać aż ostygnie.

  2. Pokrojone pieczarki, mrożoną fasolkę i marchewkę pokrojoną w talarki wrzucamy na rozgrzany olej na patelni ( dodajemy trochę soli , pieprzu oraz resztę przypraw w ilości tzw do smaku;) i przypiekamy do miękkości. Gdy będą już miękkie odstawiamy żeby ochłodły.

  3. Zimny ryż i warzywa mieszamy ze sobą dodajemy do nich kukurydzę i sos i mieszamy. Po wymieszaniu możemy ewentualnie doprawiać, jeśli nie będzie dostatecznie dobra w smaku;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń