Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka ryżowa z pieczonym kurczakiem i brzoskwiniami

Sałatka ryżowa z pieczonym kurczakiem i brzoskwiniami

Autor:

Przepisów i artykułów: 441 Ocena: 2656

Dodano:

Odsłon: 511

Moje ulubione połączenie:mięso drobiowe i owoce - dziś nie w daniu obiadowym a sałatce. Sycąca sałatka, która zaspokoi głód w każdym miejscu i o każdej porze dnia:)

Składniki

  • ryż 1 woreczek
  • pieczony kurczak 1 ćwiartka
  • brzoskwinie w puszce 2 szt
  • ser żółty 10 dag
  • majonez 2 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
1-2 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy i studzimy. Z kurczaka usuwamy kości i mięso kroimy w kostkę. Brzoskwinie z puszki odsączamy z zalewy i również kroimy w kostkę. Wszystkie przygotowane składniki przekładamy do salaterki, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy. Jeśli kurczak był łagodnie doprawiony możemy dodać do sałatki odrobinę curry lub chili.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń