Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1839 Ocena: 42230

Dodano:

Odsłon: 24869

Szybka ,tania ,smaczna.

Składniki

  • 100 g ryżu
  • puszka tuńczyka w oleju roślinnym
  • mała puszka kukurydzy
  • mała puszka groszku
  • średniej wielkości cebula (u mnie różowa)
  • mała czerwona papryka
  • jajko ugotowane na twardo
  • łyżka śmietany 12%
  • łyżka majonezu
  • sól ,pieprz
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy na sypko (jakieś 17 min od zagotowania wody dodajemy ryż). Osączamy i studzimy. Przekładamy do miski ,dodajemy osączoną kukurydzę ,groszek ,tuńczyka ,pokrojone w kostkę jajko ,cebulę i czerwoną paprykę. Dodajemy po łyżce śmietany i majonezu. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

minnie 17 sierpnia 2014 Ja dodaję jeszcze ogórka konserwowego :) pycha.

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 17 sierpnia 2014 Boska sałatka! A tuńczyka uwielbiam w każdej postaci ;) Odpowiedzi: 1 ▼

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń