Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka ryżowo-warzywna z tuńczykiem

Sałatka ryżowo-warzywna z tuńczykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 384 Ocena: 11066

Dodano:

Odsłon: 906

Pyszna, sycąca i bardzo chrupiąca ;-)

Składniki

  • 2 puszki tuńczyka sałatkowego
  • 1 średni słoik ogórków konserwowych
  • 2-3 szklanek ugotowanego na sypko ryżu
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 duży por
  • 1 czerwona cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • kilka łyżek majonezu
  • pieprz i sól
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Do miski wrzucamy ugotowany ryż razem z odsączonym tuńczykiem, a następnie po kolei dodajemy: oczyszczoną z gniazd nasiennych i pokrojoną w kostkę czerwoną i zieloną paprykę, pokrojone w kostkę ogórki, poszatkowaną cebulę, posiekanego w drobne paseczki pora, odsączoną kukurydzę i majonez.

  2. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 24 marca bardzo smaczna salatka! bardzo mi sie podoba ze dodalas sporo warzyw, to odswieza podstawowy przepis :) Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń