Do góry

Sałatki Przepis na:

sałatka: rzodkiew, jarmuż i reszta zielonych:)

sałatka: rzodkiew, jarmuż i reszta zielonych:)

Autor:

Przepisów i artykułów: 240 Ocena: 1655

Dodano:

Odsłon: 387

ile można sałatę z pomidorem? - zaczęłam komponować nieoczywiste sałatki, ale tak, żeby był idealny smak, a to jeden z pomysłów :) wersja wege z winegretem, a świetnie smakuje z dipem czosnkowym :)

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Warzywa myję, osuszam, korzeniowe obieram, kroję w taki oto sposób:
    jarmuż siekam bardzo drobno, odrzucam twarde żyłki liści,
    sałatę kroję w paski jak kapustę,
    rzodkiew nacinam wzdłuż korzenia i ścinam paski obieraczką,
    seler, papryczkę (bez pestek) w cienkie plasterki
    ogórek w grubsze plasterki

  2. układam bukiet warzyw na talerzu lub mieszam w misce

  3. wariant wege:
    przeciśnięty przez praskę czosnek, zioła, winegret mieszam i polewam warzywa

    wariant postny:
    czosnek i zioła mieszam z warzywami

    wariant z jogurtem
    czosnek i zioła dodaję do warzyw, mieszam, polewam jogurtem

    wariant z dipem czosnkowym
    może być gotowy, ale my wolimy dodać do jogurtu czosnek i zioła (czasem łyżkę majonezu, żeby zagęścić), wymieszać i podać do sałatki

    to już nie sałata z pomidorem , to coś innego :) Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń