Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałatka selerowo-ananasowa

Sałatka selerowo-ananasowa

Autor: ewelka1802

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 28

Dodano: 02.02.2010

Odsłon: 858

lekka, szybka I świerza przekąska

Składniki

  • ananas z puszki, ok. 6 plastrów
  • seler konserwowy, mały słoik
  • BIAŁA CZĘŚĆ PORA
  • ogórek konserwowy, średniej wielkości ok 6 szt.
  • kukurydza z puszki
  • szynka konserwowa, kwadratowa ok. 8-10 plastrów
  • sól, pieprz, wg uznania
  • majonez ( ja dodaję babuni), 2-3 łyżki
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Białą część pora umyć, następnie przekroić w poprzek i posiekać (tak żeby wyszły półplasterki). Delikatnie osolić i na chwilę odstawić ( aż wyjdą soki).

  2. Ananasa pokroić w kostkę ( nieżbyt drobną).

  3. Seler i kukurydzę odcedzić.

  4. Ogórki i szynkę pokroić w paski.

  5. Można dodać jeszcze białko z 3-4 ugotowanych jaj.

  6. Wszystkie składniki dokładnie, ale delikanie mieszamy. Dodajemy soli ( nie za dużo, bo por był już osolony), i pieprz. Majonez najlepiej podać przed samym podaniem, ponieważ sałatka tworzy dużo tzw. sosu.

  7. SMACZNEGO! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń