Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałatka śledziowa

Sałatka śledziowa

Autor: maciejka

Przepisów i artykułów: 77 Ocena: 2160

Dodano: 23.12.2012

Odsłon: 1163

Czas Bożego Narodzenia - to bardzo smaczny czas! Ps. Hedonista - oczywiście tylko w jedzeniu... WESOŁYCH ŚWIĄT!

Składniki

  • śledzie wiejskie, 1 słoik
  • ziemniaki, 6 szt.
  • ogórki konserwowe, 10 szt.
  • jabko, twarde i winne (np. ligol), 1 szt.
  • cebula duża, 1 szt.
  • cebula czerwona, 1 szt.
  • majonez (dekoracyjny), 1 mały słoik
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa, imbir, do smaku
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotować obrane ziemniaki, wystudzić.

  2. Śledzie pokroić na drobne kawałki, podobnie jak wystudzone ziemniaki, ogórek konserwowy, jabłko i cebule (w piórka)

  3. Wymieszać składniki w dużej misce, dodać majonez i kontrolować smak - ja dodaję sporą szczyptę soli i pieprzu, po pół łyżeczki gałki i imbiru. Dokładnie wymieszać i odstawić w chłodne miejsce.

  4. Najlepsze na drugi dzień... o ile coś zostanie ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń