Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałatka śledziowa MEXICANA

Sałatka śledziowa MEXICANA

Autor:

Przepisów i artykułów: 153 Ocena: 3980

Dodano:

Odsłon: 4133

Pyszna, lekka (bez majonezu) i szybka w wykonaniu sałatka dla wielbicieli meksykańskich smaków:)

Składniki

  • 4 matiasy solone
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/2 puszki czerwonej fasoli
  • 1 mała czerwona cebula lub 1/2 dużej
  • 10 korniszonów chilli
  • Na sos: mały kubek jogurtu naturalnego (ok. 200g)
  • 3 łyżki ketchupu łagodnego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka pieprzu czosnkowego
  • 1 łyżeczka rozmarynu
> 6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Matiasy moczymy około 2 godzin w zimnej wodzie.

  2. Cebulę kroimy w piórka, ogórki kroimy w kosteczkę. Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie warzywa przekładamy do miski.

  3. Z jogurtu, ketchupu, przeciśniętego przez praskę czosnku i przypraw sporządzamy sos i mieszamy. Zostawiamy na około 10 minut.
    W tym czasie kroimy w kosteczkę wymoczone śledzie i dodajemy do warzyw. Mieszamy delikatnie. Zalewamy sosem i ponownie delikatnie mieszamy.
    SMACZNEGO:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

aaasikkk 17 maja 2014 Bardzo ciekawe podejście do śledzia :) Na pewno skorzystam z pomysłu.

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń