Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka śledziowa z marynowaną papryką i czerwoną cebulą

Sałatka śledziowa z marynowaną papryką i czerwoną cebulą

Autor:

Przepisów i artykułów: 110 Ocena: 2148

Dodano:

Odsłon: 638

Wielkanoc smakuje domowym żurkiem lub barszczem białym, kolorowymi babkami i mazurkami, aromatyczną kiełbasą i pysznymi sałatkami...a jeśli o sałatkach mowa, to polecam przepis na sałatkę śledziową z marynowaną papryką i czerwoną cebulą. Pycha! :)

Składniki

  • ok. 5 filetów śledziowych marynowanych w oleju
  • ok. 5 marynowanych czerwonych papryk, pokrojonych w kostkę (odsączonych)
  • 1 czerwona cebula, pokrojona w kosteczkę (można sparzyć wrzątkiem lub oprószyć solą i pozostawić na 5 minut, aby lekko zmiękła)
  • 4 łyżki gęstej śmietany 18%
  • 4 łyżki majonezu
  • szczypta tymianku suszonego
  • sól, pieprz i cukier do smaku
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Śledzie osączamy z nadmiaru oleju, kroimy w paseczki.

  2. W miseczce mieszamy śmietanę z majonezem, dodajemy pokrojoną czerwoną paprykę, cebulę, tymianek oraz śledzie. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz cukrem i mieszamy.
    Dobrze jest, jeżeli gotową sałatkę wstawimy na jakiś czas do lodówki, aby smaki dobrze się połączyły, wtedy najlepiej smakuje.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 30 marca Ta miseczka sprawia, że nam deja vu hehehe.
W przyszłym tygodniu chyba szlaban na śedzie, bo przesyt będzie xD
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń