Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka śledziowa z pieczonym burakiem i czerwoną fasolą

Sałatka śledziowa z pieczonym burakiem i czerwoną fasolą

Autor: Katrinaa

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 117

Dodano: 29.01.2018

Odsłon: 329

sałatka śledziowa idealna zarówno na świąteczny stół jak i na codzień jako zdrowa przekąska do pracy czy szkoły

Składniki

  • opakowanie śledzi matjas
  • 2 małe buraki
  • 2 małe ziemniaki
  • 3 ogórki kiszone
  • puszka fasoli czerownej
  • szczypiorek
  • 2 łyżki majonezu
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Śledzie wymoczyć w wodzie przez ok 2 godz. Buraki umyć, zawinąć w folię i piec w piekarniku aż będą miękkie (ok 1godz). Ziemniaki ugotować.
    Śledzie pokroić na mniejsze kawałki, buraki, ziemniaki i ogórki pokroić w kostkę. Dodać odsączoną fasolę, posiekany szczypiorek, majonez i wymieszać.
    Gotowe!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń